­
Floor en Susanne vieren dat zij 50 jaar getrouwd zijn.

Woensdag 20 juni 2018 heb ik om 11.00 uur mijn twee-wekelijkse afspraak bij Sanquin Bloedbank in Rotterdam. Maar deze keer is het wel een zeer speciale dag want dit wordt de 600ste keer dat ik plasma mag geven en precies 20 jaar nadat het record van 300 keer was bereikt (zie ander artikel op deze pagina).

Omdat het een bijzondere dag is vraag ik Susanne om mee te gaan naar Rotterdam om dit feestje mee te kunnen maken. Aangekomen bij de bloedbank staat er een heus welkomstcomité op ons te wachten en is de entree versierd met ballonnenstandaards met daarop één grote ballon met de tekst Floris 600.

Vervolgens naar de eerste etage waar daadwerkelijk de rode loper is uitgelegd en tot mijn grote verbasing de hele familie aanwezig is (kinderen en kleinkinderen).

Na de gebruikelijke medische keuring mag ik naar een van de stoelen die ook al omgeven is door dezelfde ballonnenstandaards en is de hele bloedbank feestelijk versierd. Behalve het hele team is ook de directie aanwezig en de afdeling publiciteit en deze laatste heeft er voor gezorgd dat ik door diverse kranten ben benaderd voor een interview en worden er opnames gemaakt voor TV-Rijnmond en Editie NL (klik hier voor de uitzending). 

Het was een onvergetelijke dag waarbij ik als aandenken een heel mooi beeld kreeg aangeboden met de inscriptie: "Sanquin Bloedbank, dit beeld symboliseert alle moeders en kinderen die door uw donaties zijn geholpen. Hartelijk dank voor uw 600ste donatie."

Beeld 600Beeld 600 tekst

 Fotograaf Lars van den Brink maakte onderstaande foto's.

{AG}600_plasma{/AG}

Het weer in ...

current
min
max
humidity
­