­
Floor en Susanne vieren dat zij 50 jaar getrouwd zijn.

De Wereld Bloed Donor Dag op 14 juni 2017 is gehouden in Vietnam, dat vorig jaar tijdens de WBDD in het gastland Nederland bekend werd gemaakt.

In Vietnam lag de organisatie in handen van het Nationaal Instituut voor Hematology en Bloedtransfusie in Ha Noi dat samen met de Wereld Gezondheids Organisatie voor een uitgebreid programma had gezorgd. Omdat Nederland in 2016 gastland was, werd Sanquin Bloedvoorziening ook uitgenodigd en had ik het voorrecht als 'kampioen plasma-donor' van Nederland daarbij aanwezig te zijn.

Gezien het hoge aantal plasma-donaties (per 1 juni 580 stuks) werd dit in Vietnam beschouwd als een uitzondelijke prestatie en werd dit op diverse media kenbaar gemaakt met als achterliggend doel daarmee aan de bevolking duidelijk te maken dat bloeddonor zijn erg belangrijk is. Het thema voor dit jaar is dan ook "Geef bloed, Geef het nu en Geef het vaak".

Insigne WBDD MG 2364 600 x 401  MG 2241 600 x 400

Men vond dit zo belangrijk dat ik op de nationale televisiezender werd geinterviewd en er tijdens de slotavond - waarbij het gastland voor 2018 zijnde Griekenland bekend werd gemaakt - ook twee keer acte de presence mocht geven. Een van de mooie herinneringen is het feit dat ik tijdens een korte ceremonie een insigne kreeg uitgereikt (en met mij de 100 'beste' donoren van Vietnam) wegens een bijzondere prestatie.

Het interview kun je (als je dat leuk vindt tenminste) hier bekijken.

Het weer in ...

current
min
max
humidity
­