­
Floor en Susanne vieren dat zij 50 jaar getrouwd zijn.

Susanne is al aan boordDeze zomer (2020) geen vakantie naar Griekenland of elders, dus een vaartocht gemaakt op de Oosterschelde vanwaar je redelijk dichtbij de zeehondjes kunt spotten (en wat je verder nog tegenkomt natuurlijk).

De foto's kun je in de Foto-albums bekijken.

 

 

 

 

 


Hotel BoababIn november 2019 besloten wij om niet naar Gran Canaria te gaan maar een vakantie te boeken in Gambia.

Dus vertrokken wij op 7 januari 2020 's morgens vroeg vanaf Airport Maastricht voor de 6 uur durende vlucht naar Gambia. Daar aangekomen was de temperatuur aan de 'lage' kant zo'n 24 graden, maar altijd beter dan de 7 graden in Nederland. Op de luchthaven van Banjul bleek het zeer grote verschil in faciliteiten met andere (europese) luchthavens. Ter plekke een immigratieverklaring invullen was alleen mogelijk door het formuliertje op je koffer of zoiets te leggen (dus geen tafeltjes, desks oid). Vervolgens de douane-controle (vingerafdrukken en een fototje).

Maar na enige tijd konden we toch naar de gereedstaande bussen om vervoerd te worden naar ons hotel Boabab In Bijilo. Eenmaal in het hotel aangekomen was het ons al opgevallen dat het buiten vrij 'stoffig' was en de aanwezige auto's (dwz 98% daarvan) de gemiddelde leeftijd van > 10 jaar met gemak haalden. In de paar kilometer tussen het vliegveld en het hotel telde ik al 3 oude auto's met nog steeds een nederlandse kentekenplaat. De dagen daarna was het voor Susanne al snel fysiek duidelijk dat het stof en de uitlaatgassen (hoezo CO2-vervuiling?) zijn tol gingen eisen en dit niet bevorderlijk was voor haar astma. 

Toen we de volgende dag met een overjarige toeristentaxi naar de winkelstraat "De Strip" werden gebracht, kwamen stof en uitlaatgassen via de openstaande ramen vrolijk naar binnen (want ja, in zo'n oude mercedes werkt de airco niet, dus dan de ramen maar open voor een beetje 'frisse lucht'). 

Gevolg van deze luchtkwaliteit was dat Susanne vanaf dag 3 het zeer benauwd kreeg. Alsof dat nog niet genoeg was kreeg zij ook nog eens last van een heftige buikloop en noopte ons dat om de drie geplande excursies te cancellen. Zelf ben ik nog wel meegegaan met de Safari-trip naar Senegal, maar Susanne bracht de dag in de hotelkamer door.

Ook ik heb ik enige last van buiklooop gehad maar veel minder dan Susanne. Gelukkig kregen we van andere nederlandse gasten een setje tabletten die zij gelukkig niet nodig hadden gehad.

Susanne was dan ook blij dat wij op de twaalfde dag weer naar huis konden vliegen waarbij de buikloop onder controle was. Helaas zijn er (vandaag 30 januari) nog steeds onderzoeken gaande (bloedgeprikt en ontlasting op de kweek) en worden de astmatische hoestbuien gelukkig minder.

Of we een tweede bezoek aan Gambia zullen brengen is maar de vraag. Waarschijnlijk alleen in het geval je naar een luxe 5-sterrenresort reist dat direct aan zee ligt en daar dan ook op blijft.

De foto's vind je via deze link. Een video van de safari kun je hier bekijken.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=PieOju2UccY&feature=youtu.be{/youtube}


 

IMG 8722 2 1321 x 879

Op 6 november 1969 zijn Floor en Susanne in het huwelijk getreden.
Dit jubileum hebben wij samen met familie en vrienden gevierd op zaterdag 9 november 2019 in het gezellige 't Ouwe Raed'uus in Poortvliet.
Foto's van dit voor ons onvergetelijke feestje vind je in de foto-albums.


Ook dit jaar (eind juli - begin augustus 2018) zijn we met Christian en Xavier naar Frankrijk gereisd om daar 14 dagen te verblijven in een mooie caravan van VacanceSoleil/Capfun.
Xavier had zijn vriendinnetje Tamara meegenomen en samen hebben zij veel plezier beleefd aan deze vakantie.
Het was wel een heel warm verblijf in Frankrijk (dichtsbijzijnde grotere stad is Cahor) met tempraturen die opliepen tot ca 38gr, maar gelukkig had deze luxe caravan een airco en een overdekt terras dus er was altijd wel een koel plekje binnen te vinden of je ging naar de zwembaden (niet al te groot dus geen baantjes trekken als je daar zin in zou hebben). Van deze reis toch weer een paar leuke plaatjes kunnen schieten onder andere van het boven op een berg liggende dorp Tournon d'Agenais in welke plaats ook de camping Ullule was gelegen. De foto vind je via deze link.


Begin januari 2017 brachten we door op Gran Canaria. Dit keer in Playa de Cura in Hotel Riviera Vista.
Een modern hotel gebouwd tegen de bergwand en voorzien van een zwembad op de 3e etage van het gebouw. Foto's van de omgeving vanaf het hotel gemaakt zijn te vinden via deze link. De kleine foto's zijn gemaakt op het strand van Porte de Mogan waar een kunstenaar een zandsculptuur had aangelegd en de volgende drie foto's zijn ook in Porte de Mogan gemaakt.


Omdat we in 2016 het een en ander aan ons huis en onze tuin wilden veranderen is het aantal vakanties dit jaar beperkt, maar wij zijn wel een weekje naar Rhodos geweest en wel naar hetzelfde hotel Emerald zoals in 2015.

Dit keer heerlijk bij het zwembad helemaal niets gedaan, behalve op de laatste dag een bezoek gebracht aan de stad Rhodos en dan met name aan de 'Old City'. Foto's vindt je in het album.

In januari 2016 gingen wij voor de eerste keer naar Gran Canaria hetgeen ons heel goed is bevallen. Volgend jaar misschien wel weer en de foto's van 2016 staan in de foto-albums.

Van de reizen die we dit jaar (2015) gemaakt hebben naar Kreta, Zakynthos en Rhodos zijn weer foto-albums gemaakt en die zijn te vinden via de link 'foto-albums'. 

 

Het weer in ...

current
min
max
humidity
­